Luka Sammalisto

Luka Sammalisto säväyttää formulamaailmassa

Ylöjärveläisen Luka Sammaliston, 16, oli tarkoitus ajaa vuonna 2024 kartingia KZ2-luokassa, mutta onnistuminen R-ace GP -tallin testeissä muutti suunnitelmat. Luka valittiin tallin F4-kuljettajaksi.

Hän kilpailee ranskalaisen R-ace GP:n autolla jo Arabiemiraattien talvisarjassa. Keväästä alkaen Luka ajaa F4-formulaa Italian mestaruussarjassa.

Marraskuussa vuonna 2007 syntynyt Luka kokeili karting-autoja ensi kertaa 7-vuotiaana ja aloitti kisauransa jo kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2017.

Luka siirtyi Euroopan kisaradoille 11-vuotiaana vuonna 2019. Hän on ajanut jo tätä tekstiä kirjoitettaessa (joulukuu 2023) yli 60 kansainvälistä kilpailua. Vuonna 2022 Luka voitti kartingin OK-luokan Suomen mestaruuden.

Mestaritason formulaosaamista taustajoukoissa

Mika Häkkinen kuuluu Lukan taustajoukkoihin.

 

Paikka F4-tallin kuljettajaksi aukesi Lukalle marraskuussa 2023 valintaleirillä, johon talli oli valinnut viisi kokenutta carting-kuljettajaa.

Leirillä testattiin kuljettajien vauhtia ja ajotaitoja simulaattorilla sekä radalla. Lisäksi testipäiviin mahtui psyykkisten ominaisuuksien kartoittamista, fysiikkatestejä ja reaktionopeuden mittaamista. Lukan suoritukset vakuuttivat tallin.

F4-luokka tuo Lukan eteen aivan uudenlaiset haasteet, mutta se on myös hieno mahdollisuus näyttää osaamistaan matkalla kohti seuraavia tavoitteita, joiden saavuttamiseen tarvitaan muutakin kuin lahjakkuutta ja kovaa harjoittelua.
 
Luka on saanut ympärilleen hyvän tukijoukon, jonka tunnetuin nimi on Mika Häkkinen. LVI Kurikka kannustaa osaltaan Lukaa.
 

LVI Kurikka Oy ja sponsorointi

Kannustamme kaikkia suomalaisia urheilijoita, mutta emme juuri tällä hetkellä etsi uusia sponsoroinnin kohteita.