Jutta Selin

Jutta Selinin matkassa kohti olympialaisia

Ylöjärveläinen Jutta Selin on maamme valovoimaisimpia nuoria painonnostajia. Lisäksi hänet valittiin vuonna 2022 Ylöjärven vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Työtä ja ammattimaista urheilijan elämää yhdistävä Jutta tähtää seuraavaksi Los Angelesin 2028 olympialaisiin.

Jutta tavoitteli aiemmin jo Pariisin olympialaisia (2024) varten, mutta jarruksi tuli selästä löydetty kysta, joka vaatii tietenkin kuntoutusta.

– Päätähtäimeni on saada selkä vahvaan kuntoon ja näyttää kehittyminen syksyllä 2024 MM-kisoissa. Vuonna 2028 haluan olla parhaassa iskussa. Tavoitteenani on myös parin vuoden sisään yleisen sarjan EM-mitali.

Jutan koville tavoitteille antaa pohjaa hänen aiempi menestyksensä.

Jutta Selinin saavutuksia (tilanne tammikuussa 2024)

Jutan MM-suorituksen arvoa nostaa se, että hän kärsi kisojen aikaan selkäkivuista.

Suomen Painonnostoliitto on valinnut Jutan neljänä peräkkäisenä vuonna ikäluokkansa parhaaksi nostajaksi.

Jutan tavoitteille antaa mittakaavaa jo olympialaisiin yltämisen vaikeus. Tokion vuoden 2021 olympialaisiin ei edennyt yhtään suomalaista painonnostajaa. Vuonna 2016 Riossa Suomea edustivat Anni Vuohijoki ja Milko Tokola. Lisäksi olympialaisten painonnostajien kiintiötä pudotettiin vuonna 2021 selvästi ja samalla painoluokkia vähennettiin. Pariisissa nähdään vain 120 nostajaa 10 eri sarjassa, kaikista osallistujamaista yhteensä.

Vuoden nuori yrittäjä

Jutta on yhdistänyt ammattiurheilijan elämän yrittäjätoimintaan, jossa hän on vieläpä menestynyt urheilu-uran vaatimista panostuksista huolimatta. Jutan ”Team Jutta Selin” on toiminnallinen kuntosali, joka sijaitsee Ylöjärven Elopellontie 1:ssä. Hänet palkittiin vuoden nuorena yrittäjänä Ylöjärvellä (2022).

Jutan yritys tarjoaa kuntoilijoiden lisäksi huippu-urheilijoille sopivia palveluja, esim. CRYO-kylmähoitoa ja kehonkoostumismittauksia. Uutuutena salilta löytyy kylmäkaappi (eCabin). Lisäksi palveluihin kuuluvat Personal Training, ammattitekniikoita opastavat Workshopit ja pienryhmätunnit. Salilta löytyy myös loistava kattaus vapailla painoilla harjoitteluun.

Jutta on lisäksi opastanut mm. Ylöjärven alueen koululaisia oikeiden nostotekniikkojen oppimisessa.

LVI Kurikka on ylpeydellä mukana Jutan matkassa kohti kansainvälisiä painonnostolavoja.

LVI Kurikka Oy ja sponsorointi

Kannustamme suomalaisia urheilijoita, mutta emme juuri tällä hetkellä etsi uusia sponsoroinnin kohteita.