Käyttövesiputkiremontti Tampereen seudulla

Käyttövesiremontti rakenteita rikkomatta – kesto omakotitalossa 3 – 5 päivää

Omakotitalon käyttövesiputkiston remontti on nopea ja siisti – veden saanti katkeaa vain yhdeksi päiväksi. Teemme putkiremontin talonne rakenteita rikkomatta.

Voit olla varma, että teemme remontin niin hyvin kuin osaamme. Laskutamme työn vasta, kun sinä olet hyväksynyt lopputuloksen yhteisessä lopputarkastuksessa.

Meillä on eri LVI-asentajat omakotitalojen ja rivitalojen sekä toisaalta kerrostalojen ja suurten kiinteistön käyttövesiremonteille.

Se takaa, että esimerkiksi talon rakenteissa vastaan tulevat yllättävätkin asiat osataan ratkaista järkevästi.

Olemme paikallinen yritys. Työskentelemme Pirkanmaan alueella – pääosin Tampereella ja lähikunnissa: Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Orivesi, Hämeenkyrö, Kyröskoski, Pälkäne sekä Vesilahti.

Yrityksemme toimitilat sijaitsevat Ylöjärvellä.

Maksuton asiantuntijakartoitus selvittää tilanteen

Jos olet epävarma putkistonne kunnosta, hyödynnä maksutonta asiantuntijakartoitustamme.

Maksuttomalla kartoituskäynnillä saat vastaukset kaikkiin sinua askarruttaviin lvi-kysymyksiin, mutta sinulle ei koskaan yritetä myydä putkiremonttia väkisin.

Kyse on putkistonne ja tarpeenne kartoituksesta, johon käytetään sinulle sopiva aika. Saat tarjouksen sähköpostitse myöhemmin. Voit rauhassa päättää, tilaatko putkiremontin.

Tilaa maksuton kartoitus Pyydä tarjous käyttövesiputkiremontista

 

Putkiremontin tarve syytä arvioida myös 1990-luvun taloissa

Ennen 90-lukua Suomessa asennettiin omakotitaloihin pääosin kotimaisia, seinämiltään vahvoja kupariputkia (kuuma vesi). Niiden tekninen käyttöikä on 30-50 vuotta, joten tarpeen kartoitus alkaa olla ajankohtainen, jos sitä ei ole jo tehty.

Sama koskee 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa rakennettuja taloja, sillä kupariputkien valmistus siirtyi 90-luvulla pääosin pois Suomesta. Putkien seinämävahvuudet ohentuivat, ja kuparissa alkoi myös ilmetä epäpuhtauksia.

1990-luvun ja 2000-luvun alun kupariputkistojen turvalliseen käyttöikään vaikuttavatkin putkien vahvuus ja alkuperämaa. Lisäksi käyttövetenne koostumuksella voi olla heikentävä vaikutus kupariin.

Rakenteita ei rikota – pinta-asennus tuo turvaa tulevaisuuteen

Teemme käyttövesiputkiremontin aina talon rakenteita rikkomatta pinta-asennuksena.

Ensin vanhat putkistonne imetään tyhjiksi vesi-imurilla. Sen jälkeen vanhoista putkistoista poistetaan näkyvillä olevat osat.

Rakenteiden sisällä olevat putket saavat jäädä paikoilleen, koska ne ovat tyhjennyksen jälkeen riskittömiä elementtejä, joiden purkaminen toisi vain turhia kustannuksia teille

Uusien putkien läpiviennit vedetään mahdollisimman suurelta osin huoneiston sisällä olevien sokkelien kautta piilossa ja vain osaksi huoneiden seinä- ja kattopinnoilla. Näkyvät putket ovat siistejä, valkoisia elementtejä, joita ei juurikaan huomaa.

Pinta-asennusten etu sinulle on, että mahdollinen putkivuoto tulevina vuosikymmeninä havaitaan heti. Vesi ei ehdi vahingoittaa talon rakenteita.

Käytämme Uponorin korkealaatuisia, kolmikerroksisia komposiittiputkia, joiden muovinen sisäpinta on korroosionkestävä ja hygieeninen. Se takaa raikkaan ja puhtaan veden hanalle saakka.

Käyttövesiputkiremontin hintaluokka 5000 – 7000 euroa

Esimerkkimme talo on Tampereella sijaitseva 120 m² omakotitalo, jossa tehtiin käyttövesiputkiston remontti.

Remonttia ennen suunnittelimme putkien reititykset ja läpiviennit vesimittarilta jokaiselle vesipisteelle asti niin, että lopputulos on huomaamaton osa asuntoa.

Putkistojen kannakoinnit eli kiinnitykset talon runkorakenteisiin – käytännössä seinä- ja kattopintoihin – suunniteltiin samassa yhteydessä huolellisesti.

Tämäkin työosa tehdään aina huolellisesti. Kannakointivälit ovat noin 70-80 senttiä, jolla  varmistetaan, ettei vedenpaine aiheuttaa häiritseviä ääniä uudessa putkistossa.

 • Putkiremontin toteutunut hinta: 6500 euroa
 • Vaihtoehtoinen maksutapa rahoituksella esim. 67 e/kk (ei alkumaksua)
 • Kesto: 3–5 arkipäivää

Lämminvesivaraajan uusimista ei tässä esimerkkikohteessa tarvittu. Varaajan suositeltu käyttöikä on 20 vuotta. Mikäli tarvitsette lämminvesivaraajaa, saatte kauttamme kilpailukykyisen hintaan korkealaatuisen lämminvesivaraajan (esim. Jäspi). Hintaluokka on noin 1000 euroa.

Putkiston pituus ratkaisee putkiremontin hinnan

Käyttövesiputkiremontin hinta kasvaa tai laskee putkiston pituuden mukaan, sillä pitkä putkisto tarvitsee enemmän materiaalia ja asennustyötä kuin lyhyt.

Monessa talossa pesuhuone, wc ja keittiö sijaitsevat lähellä toisiaan, jolloin putkisto on lyhyt ja kokonaisuus on edullinen.

Joissakin taloissa esimerkiksi WC:t ovat eri siivissä, ja vettä tarvitseva autotalli etäällä muista vesipisteistä. Tällöin putkiston pituus, työmäärä ja kustannus kasvavat.

Kustannusten arvioinnissa kannattaa muistaa, että uusi käyttövesiputkisto kohottaa talon myyntiarvoa.

Tilaa maksuton kartoitus Pyydä tarjous käyttövesiputkiremontista

Putket kannattaa tarkistuttaa ennen talon myyntiä

Käyttövesiputkiston tila kannattaa varmistaa ajoissa monestakin syystä:

 • Olemassa oleva riski suurelle vesivahingolle, jos putket kulkevat talonne rakenteissa
  • mahdollinen vesivahinko ei heti näy, ja vahinko laajenee – erityisesti lattian alla kulkevat vesiputket ovat riski
  • uusi putkiremontti tehdään siisteinä pinta-asennuksina, jolloin tämä ongelma poistuu
 • Talon myyntitilanteessa myyjälle jäävä vastuu
  • Kuluttajansuojalain mukaan myyjä vastaa 5 vuoden ajan vanhentuneiden putkien aiheuttamasta vesivahingosta
 • Veden koostumus voi heikentää kupariputkia

Happaman, pehmeän ja hiilidioksidia sisältävän veden vaikutuksesta putkien sisäpinnalta voi liueta kuparia veteen. Se näkyy saniteettikalusteiden värjäytymisenä. Veden koostumus voi aiheuttaa myös pistekorroosiota kupariputkiin.

Paineen heittely, vuoto, väri ja kolina kertovat remontin tarpeesta

Käyttövesiputkiremontin ajankohtaisuuden voi huomata muutamasta oireesta.

 • vedenpaine heittelee
  • hana ”ryöpsäyttelee” vettä tai vesi virtaa liian kovalla paineella
 • patterit kolisevat
  • kolina kertoo todennäköisesti heikosta putkien kiinnityksestä (kannakointi) tai liian kovasta vedenpaineesta, jotka molemmat voivat aiheuttaa putkiston rikkoontumisen.
 • vesikalusteissa on vuotoja: esim. suihku, hana tai wc-kalusteet vuotavat
 • vesi on ruosteen sävyistä

Veden virtauksen ja pattereiden äänet poistuvat putkiremontin seurauksena. Syynä on hyvän kannakoinnin lisäksi uusien putkien monikerroksisuus ja elastisuus.

Putket ovat toisaalta asennuksen kannalta sopivan jäykkiä ja varmasti happitiiviitä, mikä on niiden alumiinikerroksen ansiota.

Takuu putkiremontista

Putkiremonttiin kuuluu aina kahden vuoden täystakuu työstämme. Se on myös mainittu sopimuksessamme.

Putkiston takuuta määrittävät Suomessa sekä kuluttajansuojalaki että tuotevastuulaki. Käytämme suomalaisen Uponorin korkealaatuisia komposiittiputkia.

Uponorin mukaan putkien tekninen käyttöikä on 50 vuotta.

 

Tilaa maksuton kartoitus Pyydä tarjous käyttövesiputkiremontista

Soita meille - kerromme lisää

Vili Matikka

Myynti, markkinointi, putkiremontti tarjouspyynnöt omakotitalot ja taloyhtiöt.

040 559 6568

vili.matikka​@lvikurikka.fi

Erkka Heikkilä

Myynti, putkiremontti tarjouspyynnöt omakotitalot.

044 761 5148

erkka.heikkila​@lvikurikka.fi