Lämpöverkkoremontti Tampereella & Pirkanmaalla - vesikiertoisen patteriverkoston remontti, alla myös hintaesimerkki

NYT: Koroton 60 kk:n maksuvaihtoehto!

Maksa putkiremontti tasaerissä. Valitse lomakkeella rahoitus, jos haluat tämän maksuvaihtoehdon.

Pyydä tarjous

Vesikiertoisen patteriverkoston remontti säästää rahaa.  Yli 50 v käyttöikä, joka on todettu uusien komposiittiputkien (Uponor) testeissä, antaa lämpöverkon keston osalta turvaa tulevaisuuteen.

Kustannustehokkuus perustuu mm. siihen, että uudet matalaenergiapatteri eivät vaadi veden kuumentamista kuten vanha patteriverkko.  Ne välittävät lämpöä huomattavasti vanhoja patterita tehokkaammin, kunhan lämpöverkko on kunnossa.

Tuloksena energiaa ja kustannuksia säästyy, ja lämmitys toimii kaikissa huoneissa tasaisesti. Vesikiertoisen patteriverkoston remontti on nopea ja tehtävissä ympäri vuoden. Löydät  hintaesimerkin patteriverkoston remontista omakotitalossa tältä sivulta.

”Asumismukavuus lisääntyi todella merkittävästi.”

Lämpöverkon uudistus ja patteriremontti,, omakotitalo, Pirkkala

 

Patteriventtiilit jumissa? Uusi lämpöpumppu ei lämmitä koko taloa?

Kohtaamme jatkuvasti omakoti- ja rivitalojen lämpöverkko-ongelmia. Syitä voivat olla esimerkiksi:

 • vanhan lämpöverkon patteriventtiilien jumittuminen
 • lattialämmityksen säätöjärjestelmä toimimattomuus
 • huono vesikierto
 • putkiston haaroja on lisätty talon remonttien yhteydessä
 • vuoto 

Ne voivat johtua myös siitä, että vanhaan lämpöverkkoon on liitetty uusi lämmityslaite – lämpöpumppu (ilmavesi/maalämpö) tai kaukolämpö.

Vanha lämpöverkko ei pysty yleensä välittämään uudesta matalaenergialaitteesta tehokkaasti lämpöä.

Tilaa maksuton lämpöverkkoasiantuntijamme arviokäynti tai pyydä suoraan tarjous. Voit myös soittaa  asiantuntijoillemme (puhelinnumerot alla)!

Pyydä tarjous tai soita suoraan ammattilaisillemme!

tai soita

Vili Matikalle (vas)

040 559 6568

Erkka Heikkilälle (oik)

044 761 5148
Vili Matikka
Erkka Heikkilä

Helppo ja asiallinen kartoitustapaaminen – tarjous lämpöverkkoremontista erikseen

Olemme Uponorin Koti-kumppani (patteri- ja putkiremontit)  ja lämpöpumpuissa mm. Boshin, Mitsubishi Electricin ja Daikinin valikoiman asiantuntija.

Lisäksi olemme Turvatekniikan keskuksen hyväksymä toiminnanharjoittaja (öljysäiliöiden viralliset käytöstä poistot ym.).

Emme harrasta ”pakkomyyntiä tapaamisessa”.  Käytämme kartoitukseen  juuri sen verran aikaa, kuin toivotte ja vastaamme kysymyksiisi. Saat tarjouksen, jos remonttitarvetta on ja haluat tietää remontin hinnan.

Teemme lämpöverkkoremontteja Tampereen lisäksi koko Pirkanmaalla – pääosin Tampereella ja ympäristökunnissa: Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Orivesi sekä Vesilahti. Toimitilamme sijaitsevat Ylöjärvellä.

Vesikiertoisen patteriremontin sisältö ja hinta omakotitalossa

Mikäli kyse on vanhan lämpöverkon aiheuttamista ongelmista, tilanne voidaan muuttaa helposti ja pysyvästi lämpöverkon ja pattereiden ammattitaitoisella uudistuksella (työ noin 5 pvää, ei haittaa asumista).

Uusien pattereiden lämmönluovutuskyky yllättää säännöllisesti asiakkaamme.  Mahdollista on, että vesikiertoisten patterien vaihto riittää, mutta usein myös lämpöverkko vaatii remonttia.

Lisäksi uuden lämpöverkon vesikierrossa voidaan uudistuksen jälkeen käyttää useimmiten n. 10 astetta aiempaa alhaisempaa veden lämpötilaa, jolloin remontin tuoman säästön taso on selvä,  esimerkkikohteessamme  500 euron luokkaa joka vuosi. Löydät esimerkin lämpöverkkouudistuksen  kustannuksesta alempaa tältä sivulta.

Mikäli järkevintä on tehdä kokonaisvaltainen lämpöverkkoremontti, työ alkaa vanhojen putkistojen tyhjentämisellä ja näkyvien putkien purkamisella.  Uudet putkistot asennetaan siistinä pinta-asennuksina, jolloin talonne rakenteita ei rikota.

Se on myös turvallinen ratkaisu, sillä tulevaisuudessa mahdolliset vuodot näkyvät heti, eivätkä ne ehdi vahingoittaa talon rakenteita.

Lämpöverkkoremontti: hinta omakotitalossa Tampereella

 • Esimerkkikohde (120 m²)
 • Lämpöverkon uusiminen ja 9–12 uutta patteria
 • Rahoituksella vain kk-erä esim. 90 e/kk
 • Kertamaksuna budjetti kotitalousvähennyksen jälkeen 7560–9240 euroa*

Laskutus: remontin valmistumisen ja yhteisen lopputarkastuksen jälkeen
Remonti kesto: 5–7 arkipäivää

*Summassa on huomioitu kotitalousvähennus seuraavasti. Työn osuus on bruttobudjetista (9000-11 000 euroa) 40 %, eli 3600–4400 e, josta kotitalousvähennys 40 % (1440–1760 e).

Vesikiertoisen patteriverkoston remontti on vaivaton ja siisti 

Riisumme ulkokengät eteisessä ja puemme sisäkengät jalkaan. Suojaamme herkästi pölyttyvät pinnat.

Viemme lähtiessämme kaikki roskat kierrätykseen tai sekajätteen joukkoon – materiaalista riippuen.

Lämpöverkkotiimimme on harjoitellut ja toteuttanut satoja kertoja prosessin, jossa asiakkaan asumisviihtyvyys on tärkein. 

"LVI Kurikan valintaa ei ole tarvinnut katua. Asentajat tekevät siistiä sekä täsmällistä työtä. Lopputulos on huippujälkeä, se on meidän talon kaikkien asukkaiden mielipide."

Mikko Houni, As. Oy Poukamankatu 2 (2021)

Talvi on hyvä aika patteriremontille 

Ainoa asiakkaamme ”vastuulle kuuluva” työosa on tavaroiden siirto pattereiden välittömästä läheisyydestä ennen remontin alkua.

Tärkeä huomio ikäihmisille: korkealla olevia esineitä tai painavia tavaroita ei kannata siirtää yksin. Meiltä tulee remonttianne tekemään kaksi nuorempaa asentajaa – he tekevät tarvittaessa hankalat siirrot varovaisuutta noudattaen, jos tarvetta on.

Mikäli olette poissa asunnosta remontin aikana, asuntonne on meidän vastuullamme. Lukitsemme ovet varmasti ja aina, jos lähdemme esimerkiksi lounaalle.

Yhteydenpito kanssamme on helppoa. Sama yksi yhteyshenkilö, jonka kanssa olet tehnyt sopimuksen, tulee käymään läpi lopputarkastuksen kanssasi. Lähetämme laskun vasta, kun olet hyväksynyt remontin lopputarkastuksessa.

Lämpöverkkoremontti kestää omakotitalossa hyvin tehtynä 5 – 7 päivää. Teemme myös rivitalojen ja muiden kiinteistöjen lämpöverkkoremontteja.

Lämpöverkkoremontti voidaan tehdä säällä kuin säällä. Jos se tehdään talvella, tuomme lämmön lähteeksenne liikuteltavat sähkökäyttöiset patterit, jotka pitävät asunnon varmasti lämpimänä.

Heikentynyt lämmityskyky varoitusmerkki – uudet patterit tuovat säästöä

Jos talonne putkistot ovat yli 40 vuotta vanhat, patteriremontille on todennäköisesti järkevät perusteet.

Pattereiden uusimisen havaitsee yleensä niiden lämmityskyvyn heikkenemisestä. Jos lämmityskyky on heikentynyt selvästi, yleensä myös kuluminen ja ruostuminen on edennyt putkistossa.

Tällöin on olemassa vuotojen ja pahimmillaan kalliin vesivahingon vaara.

Mistä tunnistat patteriremontin tarpeen?

Lämmityskyvyn heikkeneminen on merkki kuntotarkastuksen ajankohtaisuudesta.  Muita patteriremontin tarpeen tunnusmerkkejä:

 • Lämmityslaitettanne ollaan uusimassa esimerkiksi lämpöpumpuksi
  • vanhojen pattereiden yhteensopivuus uuteen lämpölaitteeseen on syytä tarkistaa
  • koko lämmitysjärjestelmän uusiminen kerralla lämmityslaitteelta pattereille asti takaa parhaan lämmitystehon
 • Paine lämpöverkossa laskee
  • näet paineen ”pannuhuoneen” painemittarista.
  • paineen ei pitäisi pudota juurikaan, sillä lämpöverkko on suljettu verkko
  • mikäli paine putoaa, syynä voi olla vuoto
 • Putkistot kulkevat näkymättömissä paikoissa eli talon rakenteissa.
  • vesi voi ehtiä tehdä paljon vahinkoa, ennen kuin vuoto huomataan.

Käytössämme on viimeisin tekniikka ja asianmukainen säätölaitteisto. Käytämme Uponorin virallisena kumppanina asennuksissa Uponorin korkealaatuisia, kotimaisia putkia ja ammattityökaluja.

Uuden lämpöverkon käyttöikä riippuu putkien materiaalista ja siitä, kuinka ammattitaitoisesti asennustyö tehdään. Uponor kertoo PEX-putkistaan seuraavasti:

”Rasitustestit osoittavat, että putken arvioitu käyttöikä jatkuvassa käytössä 70 °C lämpötilassa ja 1 MPa:n paineessa on yli 50 vuotta. Uponor PEX -putkilla on Nordc PolyMark -hyväksyntä.”

Jos harkitset lämpöverkkoremonttia, muista kotitalousvähennys! Voit vähentää työkustannukset.  Mikäli etsit tietoa muista putkiremonterista, löydät täältä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin, mm. eri omakotitalon putkiremonttien hintaesimerkit.

”Yhteyshenkilön sai aina kiinni. Asentajista muistan, kuinka Harri Isotalokin venytti erästä loppuvuoden perjantaipäiväänsä iltaan saakka, jotta sai lämmöt vessassa toimimaan.”

Riku Mäkinen, Nokia (2021)

Soita meille - kerromme lisää

Vili Matikka

Vili Matikka

Myynti, putkiremontit: tarjouspyynnöt omakotitalot ja taloyhtiöt.

040 559 6568

vili.matikka@lvikurikka.fi

Erkka Heikkilä

Erkka Heikkilä

Myynti, putkiremontit ja ilma-vesilämpöpumput: tarjouspyynnöt omakotitalot.

044 761 5148

erkka.heikkila@lvikurikka.fi