Pihla Kaivo-oja

Katse kohti Pariisia (2024)

Olemme seuranneet tamperelaisen Pihla Kaivo-Ojan kehitystä ilolla muutaman vuoden ajan. Pihlalla oli jo pari vuotta sitten selkeä ja kova tähtäin – Pariisin olympialaiset 2024. Eikä sitä ole tarvinnut muuttaa, sillä menestys on ollut vakuuttavaa.

Tämän tekstin julkaisuhetkellä (joulukuu 2023) Pihlan viime vuosien saavutukset näyttävät tältä:

Olympialaisiin pääsy on kiven takana. Viimeisin suomalainen olympialaisissa esiintynyt nyrkkeilijä oli Mira Potkonen, joka eteni välieriin vuonna 2021 Tokiossa ja nappasi pronssimitalin 2016 Rion olympialaisista. Viimeisin suomalainen miesnyrkkeilijä olympiakehässä oli Joni Turunen (Sydney 2000).

Nyrkkeilyn maailmanlaajuiset karsintaturnaukset Pariisiin järjestetään Italiassa helmi-maaliskuussa ja Thaimaassa touko-kesäkuussa 2024.

Pihlan tie nyrkkeilijäksi on kertomisen arvoinen. Hän harrasti nuorempana vuosia joukkuevoimistelua, mutta päätti kokeilla loukkaantumisen jälkeen nyrkkeilyä isänsä kannustamana. Pihlan isoisä oli aikanaan nyrkkeilijä.

Pihla itse on opiskellut valmiiksi myös liikunnanohjauksen perustutkinnon Varalan urheiluopistossa.

Jotta menestys kansainvälisissä aikuisten arvokisoissa on mahdollinen, urheilun on oltava ammatti. Se ei ole Pihlalle ole aivan vielä mahdollista, mutta jokainen kumppani on yksi askel kohti unelman toteutumista. LVI Kurikka on ylpeydellä mukana Pihlan matkassa.

LVI Kurikka Oy ja sponsorointi

Kannustamme kaikkia suomalaisia urheilijoita, mutta emme juuri tällä hetkellä etsi uusia sponsoroinnin kohteita.